Amy

[Hem]

Hon gör alltid sitt bästa och är mkt rädd om sin ryttare. Lätt i all hantering förutom att hon är kittlig när man ryktar och skall klippa henne. Hon besitter en stor livserfarenhet och är väldigt klok.

 

Vi hade den stora förmånen att få köpa Amy, då 15 år  och dräktig med sitt andra föl e: Top Nordpol. Året innan hade hon fått ett fint stoföl efter samma hingst. Jag hittade Amy på en annons på Internet. Jag fastnade genast för hennes hoppteknik på bilden i annonsen. Beskrivningen av henne gjorde mig inte mindre intresserad. Det var precis en sådan ponny jag sökte till min äldsta dotter. Problemet var att hon bodde i Sundsvall vilket kändes väldigt avlägset. Så jag tog chansen och köpte henne osedd, ett beslut som jag aldrig ångrat. I maj 2007 föddes Sjödalens Alice Top, ett förtjusande litet stoföl, brun med bläs och fyra vita strumpor, mkt lik sin far men med Amys underbara temperament. På sensommaren började vi att sätta igång Amy men en dag fick hon ett svullet framben. Det visade sig vara en senskada. Besvikelsen var stor men jag var fast besluten att göra allt för att få Amy frisk igen. Det blev åtskilliga promenader den hösten och vintern. Men trägen vann och Amy friskförklarades tidigare än väntat. I maj 2008 startade hon sin första tävling med Joanna och har varit ohalt sedan dess. Hon är Joannas ögonsten och jag tror kärleken är ömsesidig. De passar som hand i handske.

2012 pensionerades Amy och betäcktes med Speyksbosch Dancer. Hon är konstaterat dräktig med honom på 90 dygn och vi väntar med spänning på hur kombinationen kommer att bli.

 

 

 

 

 

Anna Underdal© 2009

www.stuterisjodalen.se